550 000 kr till direktsända fullmäktigemöten på webben. 750 000 kr till Carreraskonserten. Men till kulturmiljövården finns inga pengar. Varför?

50 besökare. Det var vad premiären för Karlstads direktsända fullmäktigemöten på webben lockade på torsdagskvällen.
– Vi hoppas att det blir mycket mer i framtiden, säger Helena Olsson, webbstrateg på kommunen, i en artikel i NWT den 12/10.

Karlstads kommun har avsatt 550 000 kronor för att testa att sända webb-tv från fullmäktigemötena under ett års tid. Om summan slås ut på varje enskilt fullmäktigemöte, blir kostnaden per möte omkring 50 000 kronor.
–Vi måste utveckla demokratin och då får det kosta lite. Det fina är att man kan sitta var som helst i världen och se fullmäktige, säger Håkan Holm.

Tjena. Jag kan redan höra jublet ute i stugorna.

550 000 kronor alltså. Lägg till det de 750 000 kronor som man sponsrade Carreraskonserten med här om sistens. Då är vi uppe i 1,3 miljoner. Till den här typen av glada utsvävningar och äventyr finns det uppenbarligen gott om pengar. Men när man ska bevara eller underhålla stadens allt färre kulturmiljöer – då är det ständigt samma gamla argument man möts av – det finns inga pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s