Gissa platsen….?

Bakom dessa luggslitna dörrar fanns en gång i tiden en av Karlstads Brandstationer. Men var i Karlstad finns dörrarna?

6 responses to “Gissa platsen….?

 1. Micke Engström

  Innergården till Jugendhuset!?

 2. Ingen dålig gissning. Men. Tyvärr. Fel. Försök igen 🙂

 3. Mikael Blomquist

  Jag skulle tro att det är ett av husen som nu tillhör Tingvallagymnasiet. Huset kallas Alen och ligger vid parken i hörnet Eneströmsgatan-Karlbergsgatan, norr om Gamla Fängelset (Hotell Bilan). Om jag inte kommer ihåg helt fel så var brandstationen här fram till 1959 när den brandstationen på Sundsta stod klar.

 4. Nu bränns det 🙂 Brandstationen låg mycket riktigt i Alen, dvs det gamla lasarettet, en gång i tiden. Dit flyttade den 1909. Men Karlstad fick sin första riktiga brandstation redan 1891. Och det är från den dessa dörrar härrör. Så…frågan kvarstår….var låg den?

 5. Mikael Blomquist

  Då är det alltså Stadshotellets annex. Om jag inte är ute och cyklar helt och hållet så är det inne på gården till huset som restaurang Munken ligger i på Västra Torggatan.

 6. Yepp! Där satt den. Precis där är det. Bravo! Alla dörrarna och de gamla utrymmena som hyste brandstationens vagnar finns faktiskt kvar och används mest som skräprum idag. Värt ett besök när man känner historien. En restaurering av dörrarna och en historisk minnesskylt skulle göra dem än intressantare. Tyvärr har dock den pittoreska och i övrigt intakta innergården förstörts av en ful baracklik utbyggnad från Munkens kök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s