Öppet brev till Hans Berg, ägare av Wermlands Invest


Foto: Resterna av Karlstads största och vackraste innerstadsträd.

Detta är ett öppet brev från Operation Karlstad, mailat till Hans Berg, ägare till Wermlands Invest, med anledning av att de nyligen kapat ner ett antal träd och buskar, bland annat ett av Karlstads äldsta, högsta och största innerstadsträd, för att skapa ytterligare några parkeringsplatser. För kännedom har det också mailats till ett antal nämnder samt förvaltningar inom Karlstad Kommun som vi varit i kontakt med i frågan som brevet rör.

Hej Hans Berg,

med stor besvikelse konstaterar jag hur Wermlandsinvest i den gångna veckan sågat ner ett av Karlstads äldsta, största och stoltaste stadsträd för att vinna några få parkeringsplatser. En alm som levt länge nog att se Greve Löwenhjelms plymförsedda hästspann frakta kungar och tsarer till herresätet Klaraborg på 1800-talet, överlevt den stora stadsbranden 1865, sett Sockerslottet och Teatern byggas och överlevt två världskrig . Att ni dessutom på köpet rev med hela buskraden som skilde gårdarna åt samt sågade ner det vackra gatuträdet gör saken än mer trist. En av Karlstads vackraste och mest intakta innergårdsmiljöer har nu i ett enda trollslag förvandlats till en karg, avskalad parkeringsplats.

Denna typ av fastighetsförvaltande går stick i stäv med stadens strävan i riktning mot den goda gröna staden och har istället berövat Karlstads innerstad såväl ett av dess vackraste och högsta stadsträd som en sällsynt vacker gårds- och stadsmiljö. Jag känner ganska litet till ert företags rykte sedan tidigare, men detta har definitivt inte förbättrat det. Varken i mina eller andras ögon. Och jag har talat med många människor, både folk på gatan, politiker samt tjänstemän, de senaste två dagarna. Unisont uppvisar de samma frustration över det sätt som Wermlands Invest agerat i detta fall.

Vad är dig egen kommentar till saken?

Mvh,

Peter Sörensen
Operation Karlstad

Annonser

One response to “Öppet brev till Hans Berg, ägare av Wermlands Invest

  1. Visst är det förfärligt. Det är på infarten till och på innergården mellan Drottninggatan 42 och 44.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s