Länsstyrelsen i Värmland stoppar rivningen av den gamla stenbron vid Alstersån. Bravo!

Planerna på att riva den vackra gamla stenbron över Alstersån, öster om Karlstad, har stoppats. Bron, som vi tidigare skrivit om här på Stadsmiljöbloggen, betraktas som en fornlämning och rivningen stoppas nu av Länsstyrelsen i Värmland, rapporterar SR Värmland. Vägverket äger bron och hade fått tillstånd av Miljödomstolen att riva den. Men nu har Länsstyrelsen beslutat att en rivning strider mot Kulturminneslagen.

Vi på Operation Karlstads Stadsmiljöblogg välkomnar beslutet och skickar en röd ros till enhetschef Ingrid Tilly och antikvarie Carina Gottfridsson samt deras kollegor på Länsstyrelsen i Värmlands kulturmiljöenhet för ett snyggt arbete.

Annonser

2 responses to “Länsstyrelsen i Värmland stoppar rivningen av den gamla stenbron vid Alstersån. Bravo!

  1. Visst är den fin bron, men behövs inte pengarna bättre till våra dåliga vägar?

  2. Hej Stefan,

    ja visst är bron fin. Och en del av ett kulturarv som vi absolut bör vara rädda om. Pengarna räcker nog till våra vägar också ska du se 🙂 Dessutom är jag ganska säker på att en renovering inte alls behöver bli så omfattande eller kostsam som Vägverket påstår. Jag har nämligen sett det så många gånger förr, hur den som vill riva först kallar objektet fallfärdigt och sedan hostar upp en riktig skrämselkalkyl för en eventuell renovering. Låt oss avvakta och se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s