Karlstad Kommuns stadsplanedirektör Gunnar Persson säger upp sig

SVT Värmlandsnytts hemsida nås Operation Karlstad av nyheten att Karlstad Kommuns stadsplanedirektör, tillika stadsarkitekt, Gunnar Persson, sagt upp sig från sin tjänst. Persson, som är bosatt i Örebro och under sin tjänstgöringstid har pendlat till jobbet i Karlstad, har innehaft tjänsten i mindre än två år och blir nu den andre i raden av stadsarkitekter i Karlstad som säger upp sig. Karlstads förre stadsarkitekt Göran Åberg sade nämligen också upp sig, enligt uppgift efter interna stridigheter. Åberg tömde sitt kontorsrum och gick på dagen. Utan så mycket som ett ord i media om anledningen därtill.

På Operation Karlstad gör vi ingen hemlighet av att vi under de senaste två åren haft en rad meningsskiljaktigheter med Gunnar Persson gällande hans, och hans förvaltnings, sätt att enligt vår åsikt alltför lättvindligt hantera Karlstads kulturmiljöfrågor. Du som följer rapporteringen på denna blogg är väl bekant med det flertal tillfällen då vi idogt påpekat sådana fall, utan att åtgärder trots detta vidtagits.

Tilläggas skall dock att även den kraftigt dominerande merparten av övriga aktörer – dvs tjänstemän och ledamöter i stadsbyggnadsnämnden, museet och länsstyrelsen agerat likaledes tamt. Samt att de problem som vidtalats fanns också långt innan Persson tillträdde.

Att låta en person vara såväl stadsplanedirektör som stadsarkitekt är knappast en lösning som gagnar varken stadens intressen eller individens arbetssituation. Något jag är övertygad om att Persson bittert fick erfara. Låt oss därför hoppas att Karlstads Kommun nu väljer att ersätta den avgående Gunnar Persson med två separata tjänster, en mer administrativ och övergripande stadsplanedirektör, och en renodlad stadsarkitekt. Låt oss också hoppas att rekryteringen av dessa tjänster påbörjas omgående, så att Karlstad slipper att under ännu en lång period stå utan vare sig stadsplanedirektör eller stadsarkitekt.

Gunnar Persson går nu vidare till en tjänst som stadsbyggnadschef i Eskilstuna och tillträder enligt uppgift på deras hemsida tjänsten den 1 september. Operation Karlstad önskar honom, och Eskilstuna, lycka till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s