Båtbuss i Karlstad en lysande idé

Älvlinjen, Karlstad Runt och Hammarölinjen, det är namnen på linjerna i Karlstad Kommuns senaste satsning – båtbussar. Idén är lysande och kommer om den genomförs på ett bra sätt på ett positivt sätt bidra till att marknadsföra Karlstad som en vattenstad. Hammarölinjen kommer att trafikeras av M/S Vestvåg och de övriga två linjerna av Solabåten. Och hållplatser kommer att skapas på 17 platser runt om i staden genom utplacering av bryggor.

– Jag håller på med provisoriska bryggor för Solabåtens taxitrafik. Det är provisoriska bryggor, men om det fungerar med trafiken, så kommer det att byggas nya bryggor senare, säger Lars Zetterling, en av dem som bygger bryggorna till de nya båtbussarna i en intervju på sr.se.

Bryggbygget vid det som ska bli hållplatsen Klaravik ser provisoriskt ut, kommenterar sr.se vidare, där början till bryggan ligger inklämd mellan två träd nedanför en grässlänt.

-Om det blir en fortsättning med vattenburen kollektivtrafik kommer bryggorna att göras om säger Lena Thorin, projektledare på Karlstadbuss.

Bussbiljetter och periodkort gäller precis som på bussen och biljetter kan lösas direkt ombord av matrosen för en kostnad av 19 kronor (vuxen). Båtbussen startar den 3 juni och kör fram till den 31 augusti.

Annonser

One response to “Båtbuss i Karlstad en lysande idé

  1. Lysande idé. Jättetrevliga båtturer. Säljer in Karlstad. Men bara för dem som inte har funktionsnedsättningar.

    Hur kan man driva en kommunal verksamhet på 2000-talet och kalla det för kollektivtrafik när det inte är handikappanpassat?

    Vad är det för lysande med det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s