Välbesökt invigning av nya Sandgrundsparken

Under en gassande Karlstadsol och i en nästan tropisk värme invigdes på torsdagen den nya Sandgrundsparken i centrala Karlstad. Invigningstal förrättades av kommunstyrelsens ordförande Lena Melesjö-Windahl samt av teknik- och fastighetsförvaltningens ordförande Hans Wennerholm inför en närmast fullsatt Museipark.

Efter invigningstalen blev det högklassig underhållning med bland andra Christer Nerfont, Sinfoniettan samt det i Sandgrundsuddensammanhang välkända radarparet Sven-Erik Magnusson och Ingvar Karlsson, för dagen förstärkta med Sven-Eriks son Oscar. Populariteten hos publiken var inte att ta miste på.

Intresset för den nya Sandgrundsparken och underhållningen i kombination med det strålande sommarvädret fick Karlstadborna att gå man ur huse och Museiparken var närmast fylld till bristningsgränsen.

Fick man inte plats på gräset så dög trappan utanför Muséet alldeles utmärkt som alternativ.

Klockan 16 var det så dags för invigningen av parken. Och många var de som tog en provtur bland de blomfyllda, böljande gräshöjderna. Den gamla Sandgrundsudden var ersatt av en modern, prunkande, levande stadspark.

Folket tog snabbt den nyanlagda parkens gångar och höjder i besittning och alla tycktes vara rörande överens om att resultatet var sjusärdeles lyckat.

De böljande vågorna är på vissa ställen planterade, på andra vackert terrasserade. Och får den nyplanterade grönskan tid att växa till sig kommer resultatet bli än vackrare. Sandgrundsparken har alla förutsättningar att bli en folkets park.

Leende blomsterflickor delade ut vackert gula solrosor till besökarna. En smart koppling till Karlstadsolen. Och en uppskattad gåva.

Bryggorna och den nyanlagda sandstranden väckte särskilt stort intresse. Somliga hade varit smarta nog att ta med badkläderna. Trots att skyltar på plats avråder från bad. Undrar hur många som kommer att hörsamma det rådet?

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Håkan Holm hade dock lämnat badkläderna hemma denna dag, men sken ikapp med solen, omgiven av idel vackra damer som han var.

Somliga passade på att kasta av sig skorna och känna sanden mellan tårna. Och kanske ta sig ett fotbad.

Hoppsan. Vad hittar vi här? Hade någon planterat sina rosor i parken?

Kan det ha varit stadsbyggnadsdesigner Andreas Eliazon och teknik- och fastighetsnämndens ordförande Karl Jesper Johansson månne? Glada som laxar var de hur som helst.

Eller kanske stadsträdgårdsmästare Mikael Lund? Njae. Han hade fullt upp med att berätta med inlevelse om den nya parken för intresserade besökare. Lund och hans kollegor har gjort ett lysande arbete med stadens grönska de senaste åren.

Äntligen finns det bryggor som man kan njuta av vattenspegeln och utsikten in mot Karlstad från. Flera provsatt bryggornas sittplatser. Och blev sittande. Länge. Det här var efterlängtat.

Och sandstranden lockade hela tiden nya besökare. Hur många städer kan ståta med en sandstrand en minuts promenad från stadens torg? I Karlstad har vi numera två. Läckert!

Sittplatser finns det gott om i den nya Sandgrundsparken. Somliga föredrar dem i solen. Andra tar hellre en paus i skuggan av ett träd. Här finns plats för alla och envar.

På väg hemåt hinner Operation Karlstads utsände precis få en glimt av ett gäng skönsjungande ungdomar som bjöd på smakprov ur den kommande uppsättningen av Spring Awakening. Och underhållningen den fortsatte sedan långt fram på kvällningen med flera olika artister denna sällsynt lyckade premiärdag.

Operation Karlstad gratulerar alla som varit inblandande i projektet till ett strålande resultat. Vi följer med spänning den fortsatta utvecklingen av Sandgrundsparken – Karlstads nya folkpark.

Annonser

2 responses to “Välbesökt invigning av nya Sandgrundsparken

  1. Lyfter på hatten och gratulerar alla inblandade, Sandgrundsparken har alla förutsättningar att bli mycket populär.

    Mina förhoppningar för etapp 2 och 3 är att det byggs grillplatser, väderskydd och en rastplats för hundar, folkligt och fint.

  2. Jag kan bara hålla med om att den nya parken på Sandgrundsudden med badplats och soldäck har slagit väldigt väl ut. Tack kommunen för den insatsen!

    Personligen saknar jag nu mest en rullstolsramp från soldäcket ner i Klarälven. Det finns en väl tilltagen ramp redan i dag men den går tyvärr bara ner till stranden och där är det svårt att ta sig fram med rullstol eller rullator.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s