Vad tycker du om ombyggnadsplanerna på Kasernhöjden?

I NWT och här på Stadsmiljöbloggen har du de senaste dagarna kunnat följa debatten kring de planer till en fortsatt utbyggnad av Kasernhöjden som fastighetsägaren Albér Fastigheter här om dagen presenterade, med bla butiker, kontor, skolor och ett exklusivt höghus.

När Stadsbyggnadsnämnden diskuterat saken sa man nej till utbyggnad med fler butiker och kontor, som man anser förstör områdets exklusivitet och fina naturmiljö, men ja till tanken på ett höghus i glas. Och Operation Karlstad instämmer för en gång skull helt med Stadsbyggnadsnämnden.

Hur ser du själv på saken? Var med och tyck till i Operation Karlstads egen opinionsundersökning. Och se vad övriga Karlstadbor tycker. Ditt svar är naturligtvis helt anonymt.

Annonser

Ett svar till “Vad tycker du om ombyggnadsplanerna på Kasernhöjden?

  1. Hmm, jag tror nog att det hade gått att komplettera området med handel mot E18 utan att förstöra tallslänten eller vyn mot Kasernhöjden. Det verkar dessutom som om fastighetsägaren hade ganska höga arkitektoniska ambitioner för tillkommande handelsbyggnader, något inte är helt vanligt när det gäller handel. Dessutom skulle de säkert funka som bullerskydd för de boende.

    Vad gäller höghus är jag inte helt sugen på en solitär på kasernhöjden. Det känns som det kan bli lite london-varning om vi ska ha höghus spridda lite här och där. Det känns isf lämpligare att samla dem till vissa delar av staden.

    Personligen skulle jag vilja ha ett rejält hörnhus i tegel, 3-4 våningar, mittemot polishuset. Detta skulle binda ihop blåljuskvarteret med Kasernhöjden och skapa lite stadskänsla i området. Det skulle även markera en tydligare gräns mellan Sanbäcken och Kasernhöjden/Våxnäs industriområde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s