Nya urbana uteserveringar tittar fram med vårsolen. Och gör Karlstad roligare.

ute_01_b

Det är inte bara snödroppar och krokus som kisar fram med vårsolen utan glädjande nog också ett par trevliga tillskott i Karlstads vid det här laget milt sagt rikliga flora av uteserveringar. Jag vill särskilt lyfta fram två som jag tilltalas särskilt av. Och jag ska förklara varför.

Ute_01_a

Den första har blommat upp på Järnvägsgatan. En riktigt urban uteservering som smidigt smyger sig in i en ficka i den vackert dekorerade jugendfasaden och som med sin enkelhet och direktkontakt med gatulivet ger gatuavsnittet en närmast kontinental känsla. Fjärran de stora oestetiska glasboxar som vi mitt tycke har allt för många av i Karlstad. Mer sånt.

ute_02_a

Den andra ligger även den på Järnvägsgatan, på Åhlénshusets plan 2. En härlig öppen utebalkong som även den ger en möjlighet att både se och synas. Här får man en perfekt överblick över Karlstads i mina ögon mest urbant mångfasetterade plats, korsningen Järnvägsgatan/Drottningatan. Den hade jag däremot gärna kunnat se inglasad, och integrerad med inomhusserveringen, med möjlighet till året-runt-bruk.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s